Datawell Oy osti norjalaisen Nirvaco AS -yhtiön

 

Datawell Group vahvistaa johtavaa asemaansa terveydenhuollon suorituskyvyn mittaamisratkaisujen toimittajana Pohjoismaissa ostamalla norjalaisen Nirvaco AS:n

Datawell-konserni (Datawell Group) on ostanut norjalaisen terveydenhuollon IT-ratkaisuja tarjoavan Nirvaco AS:n. Yrityskauppa toteutui kesäkuun 30. päivänä 2014 ja se kasvattaa edelleen Datawell Groupin johtavaa asemaa terveydenhuollon suorituskyvyn mittaamiseen liittyvien ohjelmistoratkaisujen tarjoajana Pohjoismaissa. Nirvacon ydinliiketoiminta muodostuu NIMES-tuoteperheen ohjelmistoista, joilla yli 60 prosenttia Norjan sairaaloista suunnittelee ja seuraa palvelutuotantoaan sekä raportoi terveysministeriölle. NIMES-ratkaisut tukevat terveydenhuollon palvelutapahtumien moniulotteista luokittelua mahdollistaen sekä toimintopohjaisen että potilaiden episodikohtaisen raportoinnin, analysoinnin ja laadunseurannan.

Datawell Groupilla on sekä Suomessa että Ruotsissa markkinajohtajuus kustannus per potilas (KPP) -ratkaisujen järjestelmätoimittajana. Datawell ja Nirvaco ovat kevään 2014 kuluessa tehneet laajamittaista tuotekehitysyhteistyötä täydentääkseen NIMES-tuoteperheen kattamaan myös KPP-toiminnallisuuden. Nirvaco on norjalaisten asiakkaiden keskuudessa hyvin tunnettu nimi ja säilyy Datawell Groupin tytäryhtiön nimenä Norjan markkinoilla. Nirvacon henkilöstö sekä yritysjohto jatkavat vanhoina työntekijöinä.

Nirvacon NIMES-ratkaisu ja siihen liittyvä osaaminen on ainutlaatuinen kokonaisuus, jonka on mahdollistanut pitkäjänteinen vuosia kestänyt läheinen yhteistyö norjalaisten terveydenhuollon palvelutuottajien kanssa. NIMES-tuoteperheestä on alkuvuodesta julkaistu täysin uudistettu moderni tuotesukupolvi – NIMES XML, joka on otettu asiakkaiden taholla erittäin myönteisesti vastaan. NIMES XML-tuotesukupolvi tarjoaa myös ylivertaisen alustan nopealle ja kustannustehokkaalle kustannus per potilas (NIMES KPP) laajennukselle, johon asiakkailla on ollut voimakkaasti lisääntyvää kiinnostusta.

”Tämä yrityskauppa on luonnollinen osa Datawell Groupin pohjoismaisen strategian toteutumista. Olen varma, että yrityskauppa tulee merkittävällä tavalla hyödyttämään kaikkia pohjoismaisia asiakkaitamme. Olemme erittäin tyytyväisiä Norjan tiimin kanssa kevään aikana toteutettuun yhteistyöhön sekä yhteistyön tuloksena syntyneeseen NIMES KPP -ratkaisuun” sanoo Kari Lappalainen, Datawell Groupin toimitusjohtaja.

”Tavoitteemme on aina ollut luoda asiakkaillemme edellytyksiä toiminnan jatkuvaan kehittämiseen. Strategiamme keskeinen lähtökohta on ollut ratkaisujemme ja palvelujemme asiakaslähtöinen uudistaminen. Yhteistyö Datawellin kanssa on vahvistanut käsitystämme yhteisestä mahdollisuudestamme tarjota kokonaisvaltaisempia ratkaisuja ja palveluja niin norjalaisille kuin myös muille pohjoismaisille terveydenhuollon palvelutuottajille,” sanoo Svein Jarle Hole, Nirvaco AS:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja:
Kari Lappalainen, toimitusjohtaja, Datawell Group, kari.lappalainen@datawell.fi, tel. +358 40 580 5675
Svein Jarle Hole, toimitusjohtaja, Nirvaco AS, sjh@nirvaco.no, tel. +47 9222 9290
Bengt Eriksson, toimitusjohtaja, Datawell Sweden AB, bengt.eriksson@datawell.se, tel. +46 70592 6457