« Siirry Ecomed One -sivulle

DWCrypt

DWCrypt sovellusmoduuli on tarkoitettu tilanteisiin, jossa usean eri palvelutuottajan potilasaineistot yhdistetään tilastoanalyyseja varten siten, että tietolähteestä riippumatta saman henkilön palvelutapahtumat voidaan raportoida yhtenä kokonaisuutena ilman henkilötunnusta tai vastaavaa yksilöivää tunnistetta. Kun DWCrypt salaus tehdään määrätyllä eri osapuolten sopimis- ja tietojenkäsittelyprosessilla, analyysit voidaan toteuttaa tilastoaineistolla, joka ei muodosta henkilörekisteriä.

Ulkopuolinen käyttäjä ei voi havaita tai yhdistää saman potilaan tietoja eri lähteaineistoissa. Lisäksi tietojoukot voidaan jakaa riippumattomiin salausalueisiin, jolloin esim. kahdessa eri tutkimusaineistossa esiintyvää samaa potilasta ei voida tunnistaa samaksi edes saman organisaation tiedoista eikä saman aineiston eri havainnoista, jos niin halutaan.

Ratkaisu perustuu vahvaan julkisen avaimen salaukseen ja tiivistekäytäntöön perustuen sisäisesti samoihin yleisiin standardimenetelmiin kuin valtakunnallisissa Väestörekisterikeskuksen myöntämissä henkilövarmentiessa ja pankkiyhteyksissä käytetään (SHA, RSA).

DWCrypt ratkaisu sisältää tietojen tuottajille helppokäyttöisen graafisen käyttöliittymän tietojen salaamista ja tiedon siirtoa varten.

DWCrypt on saatavana sekä erillisenä sovellusmodulina että sisältyvänä FCG Datawell Oy:n ratkaisuihin.

DWCrypt -tukisivu